Ultra saf su sistemleri
Profesyonel Ultra Su Arıtma Sistemleri Hangileridir?
İçme suyunun azalmasına mukabil profesyonel kullanım için ihtiyaç duyulan su da oldukça güç ve pahalı bir şekilde elde edilmektedir. Fakat ürün portföyümüzde bulunan ultra su arıtma sistemleri sayesinde daha ekonomik ve daha kaliteli bir şekilde işletmeler, kurumlar ve endüstriyel tesisler için su elde etme olanağı bulunmaktadır. Ultra Su arıtma uygulamalarında son dönemin en popüler çözümlerinin başında aktif karbon filtre sistemleri gelmektedir. Ayrıca suyun istenen hijyen standartlarında arındırılabilmesi için ultraviyole su arıtma sistemi de çok yaygın bir şekilde tercih edilmektedir.
Ultra Su Arıtma Pahalı Mıdır?
Evlerde kullanacak olan içme suyunun elde edilmesi oldukça ekonomik olmaktadır ancak fabrikalar ve endüstriyel tesisler gibi yüksek miktarda su tüketmekte olan kurumlar için modern su arıtma cihazı türlerine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu sayede geliştirilmiş olan uygulamalarla çok daha ekonomik bir şekilde su arıtma işlemi gerçekleştirilecektir. Bunlar arasında yer alan reçineli sistemler suyun içerisindeki iyon değişimini gerçekleştirerek ilaç, kozmetik ve boyama sanayii için ihtiyaç duyulan kaliteli suyu ortaya çıkarabilmektedir. Ayrıca daha ekonomik su arıtımı için elektriksiz klorlama cihazları da son derece efektif çözümler olarak ön plana çıkmaktadır.
En Hızlı Arıtma Sistemleri Hangileridir?
ultra Su arıtma cihazları içerisinde reverse osmosis dediğimiz çözümler profesyonel ve bireysel kullanım için en hızlı olan uygulamalardır. Ayrıca tam otomatik klor dozajlama pompaları sayesinde istenen alkali su kolaylıkla elde edilebilmektedir. Hızlı ultra su arıtma sistemi içinde ultra saf su uygulamaları da bulunmaktadır.
Sistemin Getirdiği Yararlar Nelerdir?
- EDI üniteleri, mekanik olarak tipik yenilenebilir iyon değiştirici sistemlere göre daha basittir.
- EDI sistemlerinde ürün suyu kalitesi zamanla değişmezken, oysa yenilenebilir iyon gidermede ürün suyu kalitesi reçine doygunluk evresine geçmeye başladıkça azalır.
- EDI üniteleri, iyon giderme rejenasyonu için beklemeye gerek duymaksızın 7/24 sürekli çalışabilir.
- EDI sistemlerinde rejenerasyon işgücü ve kimyasal maliyeti yoktur, onun yerine az miktarda elektrik harcaması yapar. EDI konsantresi (veya geri çevirdiği ) akıntısı 5 ila 20 kat arası yüksek konsantrasyonda sadece beslemeye suyu kirleticileri barındırdığı için genellikle arıtmaya ihtiyaç duymadan bu kirleticileri dışarı atar veya başka proseslerde kullanılır.
- EDI sistemlerinin en belirgin faydası, rejenerasyonprosesinin ortadan kaldırılması ve tehlike oluşturabilecek rejenerasyon kimyasalların - asit ve kostiklerin kullanılmamasıdır.
- Suyun içindeki kirliliğin çoğu çözünmüş tuzlar olduğu için deiyonizasyon işlemi genellikle saf suya yakın yüksek temizlikte su üretir, bu işlem hızlıdır ve çökelme sonucunda tortu oluşumunu engeller.
- Tehlikeli kimyasalların ortadan kalkmasıyla , işyeri sağlığı ve güvenliği arttırabilmektedir. Bugünlerde artan düzenleyici etkilerle çalışma alanları, depolama, kullanım, nötralizasyon ve tehlikeli kimyasalların ortadan kaldırılması yasa gereğince belirlenen şartlara uyması için dökümantasyon ve gözetleme gibi ek maliyetlere sebebiyet verir.
Çalışma Prensibi Nedir?
Bir EDI yığını, deiyonizasyon tank temel yapısına sahip olmalıdır. İyon değişim reçinesinin olduğu bir yerde sadece iyonlar zar katmanını geçebilmektedir ve suyun geçişi tamamen engellenmeye çalışılmaktadır. Eğer ki akış dolu olan reçine doldura bölgesine girilir ise birkaç uygulama meydana gelebilmektedir. Kuvvetli olan iyonlar, karışık yataklı reçineler tarafından besleme akımının dışarısına atılmaktadır. Doğru akım alanının etkisi ile yüklü olan iyonlar reçineden çekilmektedir. Buna karşılık gelen, karşı yüklü elektrota doğru çekilir. Yüklü kuvvetli iyon türleri sürekli olarak çıkarılır ve bitişik olan konsantrasyon bölmelerine aktarılmalıdır. İyonlar membrana doğru gitmek isterler. Bu durum gerçekleştikçe konsantrasyon odasından geçebilir.
Proses akışından uzaklaştıkça akışın iletkenliği daha düşük bir seviyeye geçebilmektedir. İyonizasyon iyon değişimi membranları ve direkt akım ile bilikte giderilebilmektedir.