
Reverse Osmosis Saf Su Arıtma Sistemleri
Saf Su Arıtma Amacı İle Kullanılan Reserve Osmosis Sisteminin Faydaları Nelerdir?
Saf su ile ultra saf su amacı ile kullanılan saf su reverse osmosis sistemler su arıtma cihazı sayesinde bu amacına ulaşır. Arzu edildiği kapasitelerde üretilen sistem PLC kontrollü olarak çalışır. Saf su arıtabilmenin en kolay yolu olan saf su reverse osmosis sistemleri birçok alanda kullanılmaktadır.
Reserve Osmosis Sisteminin Kullanım Alanları
Saf su reverse osmosis sistemler fiyatları kullanım alanına göre belirlenir. Birçok alanda rahatlıkla kullanılan sistemin avantajı da çok fazladır. Bu nedenle saf su reverse osmosis sistemlerini kullanan yerler şu şekildedir:
En pratik ve ekonomik bir şekilde saf su üretmek isteyenler,
Gıda imalatçıları, tekstil sektörü, kimya sektörü, cam sektörü, kaplamacılar, metal sektörü, deniz suyu ya da kuyu suyu kullanan yerler, sanayi üretimi alanında kaliteli işler çıkaran yerler, su kalitesinde her an değişiklik yaşayan yerler.
Yüksek basınçta olan suyun bakterilerden arındırılarak filtrelere pompalanması sonrasında saf su reverse osmosis sistemleri çalışmaya başlar. Bunu da sağlayan ultra viyole cihazıdır. Toprakta bulunan suyun bitkilerdeki kök hücre tarafından emilmesine osmo denir. Bu sistemde aynı bitkilerde olduğu mantık ile çalışmaktadır.
Sistemin Temel Çalışma Mantığı Nedir?
Doğadan örnek alınarak üretilen saf su reverse osmosis sistemleri yüksek kalitede arıtma hizmeti vermektedir. Sürekli bir arıtma sistemi ile çalışan saf su reverse osmosis sistemleri suyu sürekli temizlemektedir. Bazı nedenler ile suyun yeniden kirlenmesine karşı son derece etkili olan saf su reverse osmosis ürünümüz ile uzun süre su artıma hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Son dönemlerdeki en gelişmiş uygulamalardan biri olarak talep görmektedir.
Sistemin Çalışma Prensibi Nedir?
Reverse Osmosis sisteminin çalışma prensibi; yoğunlaştırılmış (derişik) çözelti ile seyreltik çözeltinin yarı geçirgen özellikte olan bir membran ile ayrılmasıdır. Membran iki fazı birbirinden ayıran seçici bir bariyer olarak görev yapar. Membranların yarı geçirgen özelliği ile suyun geçişi, çözünmüş olan minerallerin geçişine göre daha kolaydır. Fiziksel ve kimyasal yapılarından dolayı membranlar, bünyesinde genel olarak tuz iyonları olmak üzere, istenmeyen iyonları barındıran sudan, iyonların ayrıştırılması işlemi için kullanılır.
Reverse Osmosis tekniğinin geliştirilmesinde doğada bulunan denge prensibi baz alınmıştır. Yarı geçirgen bir membran ile ayrılmış konsantrasyonları farklı iki çözeltiye osmotik basınç uygulanarak konsantrasyonu yoğun olan çözelti tarafından düşük olan tarafa bir akış yönü sağlanır.
Reverse osmoz sistemlerindeki membranların daha uzun ömürlü ve verimli olarak kullanılması için, akışkan membran yüzeyine paralel yönde verilir. Bu sayede partiküller membran yüzeyinde tıkanmaya neden olmadan dışarıya atılır. Ayrıca membranların korunması için iyi bir ön filtrasyon gereklidir.
Membranların dizaynı yapılırken membranların diziliminin ve suyun yapısının çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Membran dizilimi ve donanımının yapılması için teknik yeterlilik ve uzman bir kadroya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle piyasada yanlış dizayn Reverse Osmosis Sistemi Akış Yönü ve uygulamalardan dolayı çalışamayan yüzlerce Reverse Osmoz Sistemi bulunmaktadır.